Selecteer een pagina
 

Ik heb Back-2-Paper gevraagd om eens mee te kijken bij het overbrengen van onze strategie naar alle medewerkers met een praatplaat. Bij mijn fysiotherapiepraktijken werken mensen die gek zijn van het menselijk lichaam, ze zijn sportief, hebben ruime kennis van de werking en de beweging alles wat daarvoor nodig is. Daarom zijn ze zo goed in hun vak.

Onderdeel van ons vak zijn ook een boel administratieve handelingen. Daar zijn we dan weer niet zo dol op. Maar het is essentieel en moet gebeuren, dát wilde ik graag duidelijk maken aan mijn medewerkers.

Het meest waardevol van het visualiseren vond ik dat ik dat het mij duidelijk inzicht gaf hoe de praktijk ervoor staat. Om de strategie “simpel en overzichtelijk” te kunnen uittekenen hadden we best wat sessies nodig. Het visualiseren van de organisatiedoelen werkt inzichtelijker dan alleen maar iets te verwoorden.

Ik heb de praatplaat met alle medewerkers besproken. Het resulteerde erin dat iedereen ziet wat het kader en het belang is van de administratieve handelingen. De plaat hangt nu groot aan de muur, zo kunnen we elkaar helpen herinneren aan onze afspraken.

Pieter Nortier

Mobilis Fysiotherapiepraktijken