Template ‘goede start nieuwe jaar’

door | Teken lekker zelf, Visuele communicatie-coach | 0 Reacties

De Laatste dag van het jaar…

Een paar dagen voor kerst liep ik langs de prachtige etalage van ‘De oude muis & De kleine beer’ in de Scheldestraat. De meest mooie prentenboeken en prachtig houten speelgoed keken me aan vanuit de etalage. Oh wat wilde ik graag naar binnen, maar ik had hier helemaal niets van nodig…

Gelukkig werd mijn oog getrokken door een rek vol kerstballen in de vorm van met stralende vlinder, een wijze uil en de meest uiteenlopende hondjes.  Daar  kon ik me zelf er mooi één cadeau van doen. “Handgemaakt” vertelde de eigenaresse over het tere egeltje, terwijl ze het grote precisie inpakte in een extra doosje. Ze koesterde de kerstitems die met grote zorg door haar waren uitgezocht voor haar winkel.

Oog voor elkaar

Misschien was het niet geheel toevallig dat ik uit alle mooie items voor de egel had gekozen. De egel deed me denken aan een post op Linked In die ik eerder had gelezen van Salem Samhoud. Hij schreef dat iedereen moe is van 2021. Dat mensen harder zijn gaan werken, dat het werken op Teams vermoeiender is en dat het werkplezier minder is door gemis aan verbinding. Hij riep werkgevers om de lockdown te gebruiken om mensen meer vakantie te geven, zodat we met zijn allen 2022 weer fris kunnen beginnen. Voor mij spreekt daar uit dat je hart hebt voor de mensen. Dat we in deze tijd oog moeten hebben voor elkaar en wat meer moeten vragen “hoe gaat het?”.

De zonnige zijde

Ik hoop dan ook dat het je lukt om tijdens deze dagen jezelf op te rollen als een egeltje in winterslaap. Dat je je hebt kunnen begraven onder de dik dek van bladeren, lekker binnen. Om eens even bij te komen. Dat je het af kunt wisselen met kleine gezellige momenten en Ommetjes voor een frisse neus. Misschien was er zelfs tijd om de krant te lezen, zoals dit mooie kerstverhaal van Dominee Gremdaat over ‘de zonnige zijde blijven zien’ over de-escalatie en lichtpuntjes, ook in deze tijd. Of eigenlijk ‘juist’ in deze tijd.

Template ‘Op naar 2022’

Voor iedereen die, online of fysiek, bij Back-2-Paper langskwam, maakte ik de eindejaarstemplate ‘Op naar 2022’. Gun je zelf deze laatste dag van het jaar een momentje de tijd om dit wederom vreemde jaar af te sluiten. Op de template staan  2 vragen centraal:

  1. Welke momenten koester jij, welke momenten zijn er om te onthouden?
  2. Waar kijk je naar uit in 2022?

Heb je een tekenworkshop gevolgd, haal dan je tekenskills uit de kast. Denk bij het tekenen aan zaken als start met zwart, grijs = schaduw, sla het plat. Maar woorden opschrijven kan natuurlijk ook prima.

Ik hoop je te zien in 2022,

maak er een mooi en positief jaar van. 

Nirmala

PS. wil ook een template thuis ontvangen, stuur me dan even een berichtje 

You may Also Like..

0 reacties

Een reactie versturen

Nirmala Balgobind

Op mijn blog vind je voorbeelden van mijn werk en andere zaken die mij bezig houden. Denk bijvoorbeeld aan interne communicatie, participatie, storytelling, gebruik van beeld en kleur, strategie en heldere communicatie.

CATEGORIES