Selecteer een pagina
 

Oud en Nieuw 2019. Een mooi moment om met de benen op tafel terug kijken op het afgelopen jaar. En wat een mooi jaar is het geweest. In december 2018 ben ik in het diepe gesprongen met Back to Paper. Geboren uit enthousiasme en liefde voor dikke stiften en grote vellen aan de muur. Inmiddels een eigen workshop ruimte. Al heel wat blije klanten kunnen besmetten met het tekenvirus. En een hele eigen draai kunnen geven door het visualiseren te combineren met meer dan 15 jaar ervaring als communicatieadviseur.

Krachtig & duidelijk

Groot werken geeft overzicht en iedereen kan direct zien waar je mee bezig bent. Dat  werkt krachtig en duidelijk. Voor mij is het op papier zetten de manier om overzicht te krijgen en, niet onbelangrijk,  te houden. Om zaken beter te kunnen onthouden en om de aandacht te kunnen vangen.

Het visualiseren pas ik in mijn werk werkelijk op van alles toe

  • Visuele gesprekken
  • Brainstormsessies
  • Project- en strategiesessies
  • Aantekeningen maken die blijven hangen

Het visualiseren: presenteren, overbrengen, beter onthouden, ontwarren, uitleggen, kader schetsen.

Presentatie verkorten, verhaal versterken

Het afgelopen jaar ben ik dan ook hard aan het ontdekken geweest wat mijn manier van werken kenmerkt en waar ik klanten het beste mee kan helpen. En ik ben er wel uit. Voor mij is visualiseren dé manier om je presentatie te verkorten en tegelijkertijd je verhaal te versterken. Het komt te vaak voor dat er mensen voor de groep staan met te veel sheets en te veel inhoud. Zonde van de tijd. Ik ben er van overtuigd dat je het moment moet pakken als het daar is. En een goede voorbereiding kan je daar bij helpen. Iedere presentator heeft immers liever 10 minuten de aandacht, dan een zaal vol gapende toehoorders.

‘Out in the open in 2020’

Waar 2019 bestond uit ontdekken en vormgeven, staat groei centraal in 2020. Groei in het aantal klanten en nog verder groeien in wat ik kan. Te beginnen met een nieuwe website om nog meer mensen kennis laten maken met de waarde van het visualiseren. Ik heb er zin in. 

Stel hier je vraag